روش دم آوری چای سبز
1403/09/20

روش دم آوری چای سبز

  • علاقه مندی: 0
  • بازدید: 16

<p class="ql-direction-rtl">چای سبز یکی از سالم ترین و محبوب ترین دمنوش هاست و تحقیقات بسیاری مصرف آن را موجب بهبود سلامت، کاهش میزان چربی بدن و سطح قند خون و همچنین تقویت سلامت مغز عنوان کرده اند. با رعایت چند نکته ساده در دم آوری آن می توانید از طعم ناب آن را تجربه کنید:</p><p class="ql-direction-rtl">در ابتدا کتری رو روی شعله بذارید تا آب به جوش بیاد.&nbsp;</p><p class="ql-direction-rtl">کمی صبر کنید تا دمای آب کم بشه و به حدود 80 درجه برسه.</p><p class="ql-direction-rtl">مقدار متناسبی از آب و چای رو در قوری یا لیوان دمنوش بریزید ( یک قاشق چایخوری چای سبز به ازای هر فنجان آب)</p><p class="ql-direction-rtl">3 تا 8 دقیقه زمان بدید تا چای به خوبی دم بکشه.</p><p class="ql-direction-rtl">تو این مرحله برگهای سبز چای رو با صافی جدا کنید تا چای تلخ نشه و بتونید از طعم ناب و طبیعی چای سبز لذت ببرید.</p>

روش دم آوری چای سیاه ایرانی
1403/09/06

روش دم آوری چای سیاه ایرانی

  • علاقه مندی: 0
  • بازدید: 20

<p class="ql-direction-rtl">چای یکی از لذت‌بخش‌ترین نوشیدنی‌هاست که با رعایت چند نکته ساده می‌توانید طعم ناب آن را تجربه کنید.</p><p class="ql-direction-rtl">وقتی کتری رو روی شعله میذارید تا آب به جوش بیاد، همزمان مقدار لازم چای خشک (معمولاً یک قاشق غذاخوری برای هر فنجان) رو در قوری بریزید و بعد از آبکشی روی کتری قرار بدید. </p><p class="ql-direction-rtl">با این کار در مدتی که کتری به خوبی به جوش بیاد، برخورد بخار آب با سطح زیرین قوری و گرم شدن چای مرطوب، باعث آزادسازی طعم ناب چای میشه.</p><p class="ql-direction-rtl">بعد از به جوش آمدن آب، مقدار متناسبی از آن را به قوری اضافه کنید. (مقدار آب به میزان چای و اندازه قوری وابسته ست). </p><p class="ql-direction-rtl">در نهایت با توجه به نوع چای، مدت زمان لازم برای دم آوری رو در نظر گرفته و اجازه بدید که چای با بخار آب به خوبی دم بکشه.(حداقل زمان دم آوری برای چای ممتاز بین 10 تا 15 دقیقه ست. به چای قلم زمان بیشتری بدید تا&nbsp;به رنگ مطلوب برسه).</p><p><br></p>

مراحل فرآوری چای سبز
1403/06/13

مراحل فرآوری چای سبز

  • علاقه مندی: 0
  • بازدید: 17

<p>چای سبز یکی از محبوب‌ترین و قدیمی‌ترین انواع چای در جهان است که به خاطر خواص بی‌شمارش شناخته می‌شود. برخلاف چای سیاه، چای سبز در فرآیند تولید، دچار اکسیداسیون نمی‌شود، که باعث حفظ رنگ سبز برگ‌ها و طعم ملایم و طبیعی آن می‌شود. این نوع چای غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات مفیدی است که به بهبود سلامت قلب، کاهش وزن، و افزایش تمرکز کمک می‌کنند. چای سبز از دیرباز در فرهنگ‌های آسیایی به عنوان نوشیدنی‌ای سلامتی‌بخش مصرف می‌شده و امروزه نیز جایگاه ویژه‌ای در سبک زندگی سالم دارد.</p><p>در ادامه مراحل تولید این نوشیدنی شگفت انگیز را به صورت مرحله به مرحله، از چیدن تا چشیدن به اشتراگ می گذاریم.</p><p>🍃🍃<strong class="ql-size-small">اولین مرحله در تولید چای سبز، برداشت برگ های چای است.</strong>🍃🍃</p><p>مراحل تولید چای سبز با برداشت برگ‌های بوته‌ی چای آغاز می‌شود. برای تولید چای سبز، برگ‌ها معمولاً در اواخر فصل بهار و بعد از پایان تولید بهاره چای سیاه، برداشت می‌شوند. دقت در برداشت، تأثیر زیادی بر کیفیت نهایی چای دارد.</p><p>🍃🍃<strong class="ql-size-small">دومین مرحله در تولید چای سبز، مرحله حرارت دهی برای توقف اکسیداسیون است.</strong>🍃🍃</p><p>بلافاصله پس از برداشت، برگ‌های چای تحت فرآیند حرارت‌دهی قرار می‌گیرند تا آنزیم‌هایی که باعث اکسیداسیون و تغییر رنگ برگ‌ها می‌شوند، غیرفعال شوند. این مرحله معمولاً از طریق بخاردهی سریع یا حرارت‌دهی انجام می‌شود و نقش کلیدی در حفظ رنگ سبز و طعم طبیعی برگ‌ها دارد.</p><p>🍃🍃<strong class="ql-size-small">سومین مرحله در تولید چای سبز، مرحله مالش دهی برگ سبز چای است.</strong>🍃🍃</p><p>در این مرحله، برگ‌های بخار دیده شده یا حرارت‌دیده تحت فرآیند مالش قرار می‌گیرند. مالش دهی برگ‌ها باعث شکسته شدن سلول‌های برگ و آزاد شدن عصاره‌ها و طعم‌های طبیعی می‌شود. این مرحله همچنین به ایجاد شکل و فرم نهایی برگ‌های چای کمک می‌کند.</p><p>🍃🍃 <strong class="ql-size-small">چهارمین مرحله در تولید چای سبز، خشک کردن آن است.</strong>🍃🍃</p><p>&nbsp;برای تثبیت طعم و حفظ ماندگاری ، برگ های چای را خشک می کنند تا یک محصول پایدار ایجاد شود. این مرحله میزان رطوبت برگ‌ها را به حداقل رسانده و از رشد میکروارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کند.</p><p>🍃🍃 <strong class="ql-size-small">پنجمین و آخرین مرحله در تولید چای سبز، مرحله سورتینگ و درجه بندی آن است.</strong>🍃🍃</p><p>در این مرحله، برگ‌های خشک شده بر اساس کیفیت، اندازه و شکل درجه‌بندی می‌شوند و سپس به دقت بسته‌بندی می‌شوند تا کیفیت و تازگی چای حفظ شود. بسته‌بندی مناسب همچنین از اکسیداسیون مجدد جلوگیری می‌کند و طعم و عطر چای را در طول زمان حفظ می‌کند.</p>

مراحل فرآوری چای سیاه
1403/06/12

مراحل فرآوری چای سیاه

  • علاقه مندی: 0
  • بازدید: 31

<p class="ql-direction-rtl">چای به عنوان یکی از نوشیدنی های محبوب، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.&nbsp;تصمیم داریم مراحل تولید این نوشیدنی شگفت انگیز را به صورت مرحله به مرحله، از چیدن تا چشیدن به اشتراگ بگذاریم.</p><p class="ql-direction-rtl">🍃🍃<strong class="ql-size-small">اولین مرحله در تولید چای، چیدن برگ سبز چای است.</strong>🍃🍃</p><p class="ql-direction-rtl">برگ سبز باید به صورت دو برگ و یک غنچه که لطیف ترین و با کیفیت ترین قسمت بوته چای است چیده شود.در بوته چای، مواردی مانند درجه حرارت محیط، میزان بارش و تابش نور خورشید بر میزان نسبت برگ به ساقه تاثیر میگذارند.</p><p class="ql-direction-rtl">🍃🍃<strong class="ql-size-small">دومین مرحله در تولید چای، مرحله پلاساندن (پلاس) برگ سبز چای است.</strong>🍃🍃</p><p class="ql-direction-rtl">مرحله پلاس برای حذف آب اضافی از برگ ها انجام می شود. در این مرحله رطوبت برگ های سبز و جوان چای از 75 تا 80 درصد به 50 تا 60 درصد کاهش می یابد و حالت شکنندگی و تردی برگ از بین می رود. این فرآیند کمک میکند تا لوله شدن برگ های سبز چای در مرحله بعدی ( مالش) به راحتی و سهولت بیشتری صورت پذیرد. در اجرای عملیات پلاس، پس از توزین و درجه بندی برگ توسط ناظران سازمان چای در حضور نماینده کارخانه، برگها توسط سیستم های مکانیکی و یا نیروی انسانی به محل تراف ها که معمولا در طبقات بالای کارخانه قرار دارند حمل‌، تخلیه و به صورت یکنواخت گسترده می شوند. مناسب ترین حالت ارتفاع برگ در تراف بین 20 تا 25 سانتی متر می باشد. هوادهی نیز در قسمت تونل تراف به صورت کنترل شده صورت می گیرد. زمان مطلوب در این فرآیند بین 18 تا 24 ساعت متغیر می باشد و به عوامل مختلفی از جمله سرعت جریان هوا، رطوبت هوا، دمای محیط و میزان برگ تخلیه شده در تراف بستگی دارد.</p><p class="ql-direction-rtl">🍃🍃<strong class="ql-size-small">سومین مرحله در تولید چای، مرحله مالش دهی برگ سبز چای است.</strong>🍃🍃</p><p class="ql-direction-rtl">در این مرحله با دستگاه مالش، سلول های برگ را جهت خارج شدن مواد محتوی آن متلاشی می کنند. این مرحله علاوه بر ایجاد تغییرات ظاهری در چای که باعث لوله ای شدن و پیچ خوردگی در برگ ها می شود و تماس با اکسیژن هوا را تسهیل می نماید، به آزاد سازی برخی مواد موجود در چای نیز کمک میکند که باعث شروع فرآیند تخمیر چای شده و در عطر، طعم و کیفیت آن تاثیر می گذارند.</p><p class="ql-direction-rtl">🍃🍃<strong class="ql-size-small">چهارمین مرحله در تولید چای، غربال کردن برگ های مالش خورده چای است.</strong>🍃🍃</p><p class="ql-direction-rtl">در این مرحله برگ ها پس از مالش، جهت جداسازی برگ های ریز و لطیف از برگ های ضخیم و درشت چای، از دستگاه غربال عبور داده می شوند. برگ های ریز تر از زیر غربال خارج شده و به بخش تخمیر منتقل می شوند و برگ های درشت تر توسط نوار نقاله هایی که برای اینکار تعبیه شده اند منتقل میشوند تا برای بار دوم در فرآیند مالش قرار بگیرند. در بعضی از کارخانه ها با توجه به شرایط تولید، برگ ها به مرحله سوم مالش نیز هدایت می شوند.</p><p class="ql-direction-rtl">🍃🍃<strong class="ql-size-small">تخمیر، پنجمین مرحله در تولید چای است.</strong>🍃🍃</p><p class="ql-direction-rtl">در این&nbsp;مرحله، برگ های&nbsp;چای&nbsp;تحت عمل اکسیداسیون یا&nbsp;تخمیر&nbsp;قرار میگیرند. این فرآیند، منجر به واکنش‌های شیمیایی می‌شود که طعم، عطر و رنگ مشخص&nbsp;چای&nbsp;را ایجاد می‌کند .میزان رطوبت، تنظیم دمای مناسب و مدت زمانی که‌برگ‌ها باید در فرایند تخمیر چای قرار بگیرند، از جمله عوامل مهم در اکسیداسیون صحیح به‌حساب می‌آیند. علاوه بر این ها، میزان اکسیژن موجود که در این زمان باید در اطراف برگ‌های سبز وجود داشته باشد هم اهمیت زیادی دارد. طی این فرآیند، کلروفیلی که در برگ‌های سبز چای وجود دارد، توسط آنزیم هایی شکسته می‌شود و با آزادشدن تانن، عطر، رنگ و مزه بی‌نظیر چای آزاد می‌شود که این‌ موارد همگی تأثیر فرایند تخمیر بر کیفیت چای هستند.</p><p>🍃🍃 <strong class="ql-size-small">ششمین مرحله در تولید چای خشک کردن آن است.</strong>🍃🍃</p><p>&nbsp;برای متوقف کردن فرآیند اکسیداسیون، برگ های چای را خشک می کنند&nbsp;تا رطوبت آن ها تا حد مناسبی برای نگهداری و بسته بندی کاهش یابد و یک محصول پایدار ایجاد شود.</p><p>🍃🍃 <strong class="ql-size-small">هفتمین و آخرین مرحله در تولید چای مرحله سورتینگ و درجه بندی آن است.</strong>🍃🍃</p><p>در این مرحله برگ های خشک چای بر اساس اندازه، شکل و کیفیت آن، دسته بندی شده و برای بسته بندی و عرضه به بازار ارائه می گردند.</p>